Hoe moet nou je eetbak van de hond staan???
Ik las namelijk net een bericht in een lokale krant dan grote honden die hun eten in een bak op standaart krijgen met 30% meer kans hebben op een maagkanteling.
Dus wat is handig bak laag of bak hoog en als men dit wist waarom zijn er dan bakken op standaarts gemaakt...geld dit bij elk honden ras of alleen bepaalde.....????
miss wel handig om te weten.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden eetbak hoogte>" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik dacht ook dat een eetbak op hoogte beter was.
Dus ik lees even mee voor andere reacties.
Ik heb juist begrepen dat een eetbak op hoogte beter is voor een grote hond.
Mijn hond MOET hoog eten ivm haar slokdarm. Anders komt het weer terug naar boven. Kan mij niet voorstellen dat ik zoiets moet doen om het vervolgens ergens anders in haar lichaampje weer te 'verkloten'... Zou ik persoonlijk heel vreemd vinden.
Het verhaal was dat je hond rechter op de poten zou komen wanneer hij staand moet eten.
En nu blijkt dat het bij kan dragen aan het krijgen van een maagdilatatie/draaiing(MDV).
Er zijn rassen die vaker een MDV krijgen dan andere rassen. Wanneer je een ras hebt wat vaker MDV krijgt dan andere zou ik er persoonlijk voor kiezen om niet van een standaard te voeren.
hmmmm..
Ik heb juist standaards voor mijn honden aangeschaft, zodat ze minder snel een maagkanteling zouden krijgen..
De maagkanteling is hetgene, wat ik ten alle tijden probeer te voorkomen..
Maar nu hebben ze dus meer kans op een verdraaiing, als ze vanaf standaard eten?
Als je honden voor en na het eten genoeg rust hebben/krijgen, dan is er volgens mij niks aan de hand.
Ik heb ook voerbakken op standaard.
Vreemd, ik heb juist altijd begrepen dat bakken op een standaard beter zijn en zelfs een kleinere kans geven op maagtorsies.
Geen bakken hier, net zo makkelijk
Brokken worden smorgens en savonds uitgestrooid in het gras.
Heb wel een waterbak, staat op de grond.
ik heb ergens gelezen dat de nek en de ruggengraat een lijn moeten vormen tijdens het eten
ik wwet het ook niet de 1 zegt van wel en de ander zegt weer van niet, wat ik dan denk even simpel denken in het wild staat er ook niks op een stander dan eten ze ook van de grond.
Neem een stukje voer in je hand/bak en laat een ander even mee kijken hoe de keel/nek staat.Dan heb je de juiste hoogte.
Aan de titel van de topic,dacht ik dat je de juiste hoogte wilde weten.
Onze honden hebben altijd zo op hoogte gegeten.
DE BAMSEBAK...... hier een zelf gemaakte bak, een hond van deze grote zoals Bamse , als er dan een bak op de grond staat, en ze gaat er niet bij liggen, als ze dan eet staande, dan komt er lucht mee , gevolg ? juist je raad het, de maagkanteling is dan een risico. ook het eten van lage bak is niet goed voor de slokdarm, kan terug komen.
grote honden is toch beter om een bak op hoogte te zetten.
er wordt hier geopperd......IN HET WILD STAAN ER OOK GEEN HOGE BAKKEN.... nee klopt, maar in het wild zijn het allemaal liggende vreters, en als ze staan is het op hoogte om bij het karkas te komen, is het zo dat ze beneden aan het karkas gaan beginnen, liggen ze liggend te vreten.
en mijn hond die een kip verorberd ligt ook liggend die te verorberen. dan is er niets aan de hand.
De bamsebak haha, geniaal! Leuk kleurtje ook! Ik zie het al zo in de winkels liggen met die naam erbij. Het bekt wel lekker 'de bamsebak'.
Goed informatief stukje ook Willemijn! Thanks
Ik heb hier ook gewoon een standaard.. De helft van de tijd eet hij zijn eten liggend (kluivend) maar de rest gewoon staand hoor..
Anders zou hij toch wel heel bambi-achtig moeten staan om normaal te kunnen eten.
Wat heb je een mooie hond trouwens!
een hond die in de groei is, en groot is, en een te lage bak heeft , en gaat eten, dan gaat de hond wat door zijn hoeven, geen goeie stand voor zijn beendergestel, vandaar toch beter zeker bij grote rassen een BAMSE BAK.
Wij hebben ook altijd een standaard voor onze honden. Als ze grote stukken vlees krijgen, dan gaan ze er uiteindelijk toch ergens liggen eten
Alle plausibele redeneringen ten spijt, meten is weten. Het is onderzocht en daarbij is gebleken dat voeren vanaf een verhoging inderdaad geassocieerd wordt met een verhoogde kans op maagdilatatie-volvulus. Het is ook weer niet zo dat het risico enorm is, maar toch. Ik zou het alleen aanraden bij bijvoorbeeld bepaalde slokdarmproblemen.
MMMMM nou ik weeet het niet meer hahaha ik voer mn hond gewoon op de standaart en tot nu toe gaat het goed en heeft hij nergens last van..en idd het kluiven enzo doet hij weer liggend. Vond het wel een mooi stukje wat in de krant stond en dacht laat ik het eens vragen wat daar nou waar van is en hoe dat dan komt dat er zo een maagkanteling kan optreden. Ik zal even het stukje erbij plakken.
Het is vrijdagavond 24 uur. Ik ben net twee uur thuis van een drukke werkdag als de telefoon gaat. Gino, een grote herdershond, is plots niet goed geworden.
‘Gino loopt enorm onrustig in de tuin. Hij probeert te braken maar er komt niks uit. Hij wordt in rap tempo slomer.’
Voor een dierenarts zijn dit signalen waarbij de alarmbellen gaan rinkelen. Ik spring in mijn auto en snel me naar de praktijk. Ondertussen bel ik mijn assistente Linda, zodat ze mij kan helpen bij een eventuele operatie, die er zeer waarschijnlijk aan zit te komen.
Eenmaal op de praktijk is de situatie snel duidelijk.‘Gino zwelt steeds verder op en wordt steeds slomer.” ‘Kom eens hier Gino.”
Gino wankelt naar me toe. Als ik Gino zijn buik voel,is deze enorm hard en opgeblazen. Echter niet alleen voor in de buik, ter hoogte van de maag, maar ook meer naar achter in de buik. ‘Ik ben bang dat Gino een maagtorsie heeft. Echter is
er meer gedraaid in de buik. Mogelijk is er ook sprake van een milttorsie.’ ‘We waren er al zo bang voor.’
‘Ik ga een infuus aanleggen en Gino direct opereren.We hebben geen minuut te verliezen!’ Gino laat alles over zich heen komen. Via het infuus krijgt Gino zijn narcose en niet veel later ligt hij geschoren en ontsmet op de operatietafel. Met een sonde, een soort tuinslang, probeert Linda via de slokdarm in de maag te komen. Echter loopt de sonde voor de maag vast. Een teken dat een maagdraaiing nogmaals bevestigd. Bij een maagtorsie draait de maag om zijn as waardoor er ook een draai komt in de slokdarm en de dunne darm.
De ingang en de uitgang van de maag zijn daardoor afgesloten. De inhoud in de maag gaat gisten, waardoor de maag opblaast als een ballon. Door de enorme druk worden belangrijke lichaamsfuncties zo verstoord dat dieren snel overlijden.
Een urenlange operatie begint. Niet alleen de maag blijkt gedraaid, ook de milt vertoont een torsie en moet verwijderd worden. Vervolgens wordt de maag in de juiste positie teruggedraaid, geleegd, en vastgezet zodat een torsie niet nogmaals kan optreden.
Gino overleeft de zware operatie en herstelt zich prima.
Tip: Voerbakken op een standaard verhogen het risico op een maagtorsie met 30- 0%.Laat grote honden altijd uit een voerbak die op de grond staat eten.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden eetbak hoogte>" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?